vrijdag 5 maart 2010

Vergelijk tussen Reporting Services Integrator van Nobel en de SQL Reporting Services module van Exact

Vergelijk tussen Reporting Services Integrator van Nobel en de SQL Reporting Services module van Exact


Gisteren, 4 maart 2010, heeft Exact een nieuwe module laten zien op de Exact Partner Conference 2010 in ’t Spant in Bussum. Exact heeft hierbij goed gekeken naar de bestaande Reporting Services Integrator module die Nobel al sinds 2006 levert.

Historie Reporting Services van Nobel

2006: Functioneel ontwerp voor Synergy op basis van SQL 2000 Reporting Services

2006: Installatie bij eerste klant

2008: Ondersteuning SQL 2005

2009: Synergy Enterprise versie ontwikkeld en ondersteuning voor SQL 2008

Het heeft uiteindelijk lang geduurd voordat Exact in zag dat ze naar haar gebruikers meer flexibiliteit moet bieden voor de informatievoorziening. De spilanalyse van Synergy is een leuke optie maar voor veel gebruikers te complex en onvoldoende wanneer je meer dan alleen bedragen of aantallen verzoeken wilt presenteren.

Interessant is wel dat Exact gekozen heeft voor het aansluiten op de standaard reporting services installatie van je SQL server. Dat had Nobel ook met de reporting services module voor Synergy Classic. Toch hebben wij besloten om daar in de Enterprise een andere architectuur voor te gebruiken, namelijk die van de ReportViewer Control van Visual Studio 2008. Die keuze is bewust gemaakt om de volgende redenen;

- De ReportViewer control heeft geen SQL Server installatie nodig

- De ReportViewer control kan daarom op de webserver worden geïnstalleerd waarbij het naar buiten openstellen van rapporten geen ‘security issue’ of licentieissue oplevert. Je wilt namelijk je SQL Server niet naar buiten toe openstellen, maar als je het op een andere server installeert heb je een additionele SQL licentie nodig.

- Onze ervaring heeft geleerd dat het erg nauw luistert, met welke credentials je de connectie legt vanuit de Synergy omgeving naar de MS SQL omgeving. Dit heeft in het verleden veel support issues opgeleverd.

Enige onduidelijkheid is nog wat het pricing model van deze module van Exact is. Tijdens de presentatie werd aangegeven dat dit nog in een later stadium bekend zou worden gemaakt, terwijl ik in een een-op-een werd geïnformeerd dat het alleen een meerprijs is wanneer er GEEN gebruik wordt gemaakt van de Full-Suite user van Synergy Enterprise.



Voor wie in detail wil weten wat de verschillen tussen deze twee producten zijn, heb ik hiervan even een overzicht gemaakt:





Datasources





Instellen rapportparameters


Subrapporten en doorzoomrapporten




1 opmerking:

  1. Goeie vergelijking. Geeft een goed beeld van de verschillen. Nu even afwachten op de prijsstelling zodat een goeie afweging gemaakt kan worden voor wat betreft prijs/kwaliteit.

    Mvg,

    Andre

    BeantwoordenVerwijderen