maandag 26 april 2010

Nieuwe features van de Nobel bouwsteen MS Word Merge add-on SE


Op dit moment is de functionaliteit van de bouwsteen MS Word Merge add-on voor Synergy Enterprise uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden.
Onderwerp als veld in de wordmerge brief op te nemen
Hiermee is het mogelijk om het onderwerp van het document (zelf ingegeven door de gebruiker of vanuit de instellingen) als mergeveld op te nemen in de Word brief. Samen met het documentnummer is het nu dus perfect mogelijk om in de brief een goede referentie op te nemen waarnaar een klant kan refereren.

Nieuwe tag (#return en #returnafter) om een extra regelovergang toe te voegen
Deze tag kan gebruikt worden in bijvoorbeeld de adressering van een klant met adresregel 2 of adresregel3. Indien deze velden zijn opgenomen in de Word brief, komen er ongewenste witregels wanneer deze velden in Synergy niet gevuld zijn. Met de tag #return kan een situatie worden gecreƫerd dat alleen een
wordt toegevoegd aan de regel wanneer het volgende mergeveld gevuld is.

Huidige situatie:
Exact Software
Molengraaffsingel 33


2629JD Delft

Nieuwe situatie:
Exact Software
Molengraaffsingel 33
2629JD Delft

Server-side printen van documenten en printjob management
Zoals eerder aangeven is het concept van de MS Word Merge add-on bouwsteen in Synergy Enteprise fundementeel anders dan met de Synergy versie. De merge wordt namelijk server-side uitgevoerd, waardoor wij ook geen lokale aanpassingen / toevoegingen hoeven te maken aan de lokale Word programmatuur van de gebruiker. Dit is een zeer groot voordeel met betrekking tot de supportgevoeligheid van de bouwsteen. De merge wordt nu dan ook razend snel uitgevoerd. Dit had wel tot gevolg dat het printen van Multi-merge documenten nog niet mogelijk was. Deze functionaliteit is nu wel beschikbaar. Na het uitvoeren van een Multi-merge kunnen de geselcteerde documenten geprint worden (of verwijderd).

Aanvullend is het nu ook mogelijk om na een WordMerge de sessie te bewaren, zodat de gebruiker (of een andere gebruiker) deze sessie op een later tijdstip kan printen.




Op deze manier kan deze taak eenvoudig aan bijvoorbeeld een projectoffice of receptie worden uitbesteed (dus niet alleen printen, maar ook couverteren en frankeren).







Onderstaand schermvoorbeeld laat het verzoek zien die de gebruiker in zijn workflow heeft ontvangen. Via de extra knop ‘print session’, wordt meteen het vervolgscherm gestart waar de gebruiker de documenten kan printen.








Om te kunnen printen is ook een functie toegevoegd om in Synergy de netwerkprinters te kunnen definiƫren en de mogelijkheid om een standaard printer per gebruiker vast te leggen.
Ondersteuning documenttypen met versiebeheerHet is nu ook mogelijk om met de MS Word Merge add-on gebruik te maken van Synergy documenttype met versiebeheer.
Ondersteuning Exact bouwsteen Natuurlijke personenDe WordMerge bouwsteen is geschikt gemaakt om te functioneren in combinatie met de Exact bouwsteen ‘Natuurlijke Personen’.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten